SOSYAL MEDYA

SOSYAL MEDYA
ulastuzak

23 Nisan 2008 Çarşamba

İZMİR'DE TİYATRO

İzmir'de Tiyatro yapan biçok tiyatro var.. Bilinen yaklaşık 40 tane tiyatro var ama bu işi gerçekten yapan 2 tane tiyatro var...
İzmir Yenikapı Tiyatrosu ve Balçova Belediye Tiyatrosu..
Bu tiyatrolar toplumcu yapıda oldukları için asıl tiyatroyu yapan sanatçılardan oluşuyorlar..Çünkü bu iş karşılığında bişey beklemiyorlar.. Tamamen gönülden isteyerek yapıyorlar ve sahip çıkıyorlar tiyatroya ve sanata.. Üstelikte yaşları çok genç olan bu insanlar farklı işler yapıyorlar..
Bir bakımada bu sanatçılar belkide Türkiye'de tek olan birşeyi de yapıyorlar.. Sokaklara çıkıp 'yaşasın tiyatro yaşasın sanat' diye bağırıyorlar.. Özellikle İzmir Yenikapı Tiyatrosu sokak tiyatrolarıyla İzmir'de çeşitli yerlerde sokak oyunlarını sergilemektedir..
Balçova Belediye Tiyatrosu'da İzmir'de Tiyatro ateşini tekrardan canlandıran bir tiyatro olmuş ve dinamik bir güç kazandırmıştır hem İzmir hem de Türkiye tiyatrosuna..
Bademler Tiyatro Şenliklerini ve Balçova Tiyatro Festivalini gerçekleştiren Balçova Tiyatrosu her geçen gün daha da güçlenmekte ve daha aktif, daha dinamik bir yapıya kavuşmaktadır..
İzmir'in tiyatro yükünü sırtına alan bu iki tiyatro, yakın zamanda tüm Türkiye'nin tiyatroya bakış açısını değiştirecek ve yönlendirecektir..
Şimdilik İzmir'de tiyatro denilince ilk akla İzmir Yenikapı ve Balçova Belediye Tiyatrosu gelmektedir..
Bu iki öncü, toplumcu tiyatro herkesi tiyatrolara beklemekte ve karşılığında hiçbişey istememektedir.. Çünkü onlar halkın ta kendisidir ve bu yüzden de halkla aralarında hiçbir anlaşmazlık olmamaktadır.. Oynadıkları oyunlarda hep halkın sorunlarını ön planda tutmuşlardır.. Böylece hep ayakta alkışlanmışlardır..
Bununla birlikte tüm sanat ve tiyatroseverlerin desteğine ihtiyaçları vardır.. Herkese sevgilerini göndermektedirler.. Ve diyorlar ki onlar;
Sevgiyle ve Sanatla kalın sevgili dostlar..

Hiç yorum yok: