SOSYAL MEDYA

SOSYAL MEDYA
ulastuzak

23 Nisan 2008 Çarşamba

İzmir Kültür Sanat Etkinlikleri


İzmir, bildiğiniz gibi Türkiye'nin en çok aydın yetiştiren şehridir..
Yetiştirdiği aydınlar bu şehrin halkı arasından çıkmıştır hep.. Yine bildiğiniz üzre bu halka gavur denmiştir bu yüzden!
İşte bu İzmir Halkı her daim kendi kültürüne sahip çıkmış ve sanatı desteklemişlerdir.. İzmir halkı işte bu yüzden çağdaş bir toplum oluşturmuştur kendi içinde.. İzmir'liler özgür düüşndükleri ve bu düşüncelerini özgürce yaşayabildikleri için doğruyu yakalamışlardır.. Özgür beyinlerin olduğu bu yerde tabiki de sanat alanı doğal olarak yeşerivericektir ansızın.. Bu alanı yaratan da halkın ta kendisidir.. Sanat bu aydın halkın olduğu yerde kendiliğinden bitiverir.. Toprağı halk, suyu özgür düşünceleridir sanatın.. İzmir'de de sanatın yaşaması için oldukça bu uygun koşullardan vardır..
Büyükşehehir Belediyesi'nin etkinliklerinin yanısıra Balçova Belediyesi'nin etkinlikleri de İzmir'de büyük sükse yapmakta ve ilgi görmektedir..
Kültür adına zaten yıllardır ege yöresi kapsamında bir olgu yaratılımış ve buna yıllardır sahip çıkılmıştır.. Fakat özellikle sanat adına yapılan etkinlikler sınırlı sayıda kalmıştır..
Yenikapı Tiyatrosu'nun kurulmasından sonra sokaklar birdenbire tiyatro ile tanışmış, hiç tiyatro görmeyen halk tiyatronun nasıl bişey olduğuna dair fikir edinmeye başlamıştır..
Tiyatronun ve sanatın sadece üst sınıf insanlar için değil de asıl halk için yapıldığı fikri öğrenilmeye ve tutulmaya başlamıştır!!
Bunun ardından da Balçova Belediyesi Tiyatrosu kurulmuş ve sokaklardan gelen toplumcu sanat böylece sahnelere taşınmış tır.. Sanatın halkla buluşması, yine halktan gelen sanatçılarla, aydınlarla oldu.. Böylece arada bir sınıf farkı oluşmadı, böylece kaynaşma daha kolay oldu..
Şimdi İzmir'de Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında, Bademler Tiyatro Şenlikleri düzenlenmekte, Balçova Tiyatro Festivali
düzenlenmekte, Şiir günleri yapılmakta, Barış Tuzak gibi heykeltraş ve ressamlar sergilerini açmakta.. Bu etkinlikler de Büyükşehir ve yerel Belediyelerce desteklenmektedir..
Bu İzmir'in farkıdır.. İzmir herzaman sanatçı ve aydın insanlar yetiştirecektir.. Bu yıllardır böyle oldu ve bundan sonra da böyle olacaktır..
İzmir herzamam ögür(gavur) kalacaktır..
Yaşasın Özgür İzmir, Yaşasın Sanat!

Hiç yorum yok: