SOSYAL MEDYA

SOSYAL MEDYA
ulastuzak

27 Aralık 2017 Çarşamba

Türkiye 2017 Gündeminden Aklımızda Kalanlar

Kendime ait panaromayı bir önceki yazımda paylaşmıştım. Şimdi de bir nebze ülkemizi ilgilendiren olayları kısaca anımsatmak istiyorum;

Reina patlamasıyla başladık ikibinonyediye, 20 gün boyunca heryerde teröristi aradık. Devletin hazinesinde bulunan bütün büyük şirketler (borsa İstanbul, halkbank, ziraat bankası, Ptt, Türk Telekom hissesi, THY, milli piyango ve at yarışları, Botaş) özelleştimeye yönelik olarak varlık fonuna devredildi.
Beşiktaş üstü üste 2. kez şampiyon oldu 3. yıldızı taktı.
Şampiyonlar liginde namağlup, en çok puan toplayan ve grubundan lider çıkan ilk Türk takımı ünvanlarının sahibi oldu. Rekorlar kırarak tarihe geçti.
Cam filmi yasaklandı, rastgele durdurulup cezalar kesildi, keseler dolunca yasaktan vazgeçildi.
Başkanlık sistemi için referandum yapıldı, 17 Büyükşehir’de HAYIR oyu çıkmasına rağmen Bayburt’ta %78 lik rekor Evet çıktı diye Evet %51 ile kazandı.
TEOG kaldırıldı, yerine uzun süre boyunca bir sınav sistemi getirilemedi.
Bodrum’da 6.3 şiddetinde deprem oldu, Bodrumluların burnu bile kanamadı.
İstanbul’da son 32 yılın en yoğun yağışı oldu, her yeri su bastı, İSKİ çaresiz.
Çeyrek asırdır Ankara’yı kendi şirketi gibi yöneten ve sandıkla geldim ancak sandıkla giderim diyen Melih Gökçek sandığı gibi sandıkla gidemedi, RTE tarafından istifa ettirildi, gıkını bile çıkaramadı.
İyi parti kuruldu, A milli takım elendi, Ampute milli takım şampiyon oldu, fatih terim Alaçatı’da kebapçıdan dayak yedi, milli takımdan kovuldu..
Birbirinden ve otomotiv sektöründen alakasız 5 şirket voltran isimli yerli otomobil üretme kararı aldı.
Bay Kemal, elindeki bir takım belgeleri açıkladı. Man adası skandalı ortaya çıktı. 1 sterline şirket kurulabileceğini öğrendik.
Yazar Emrah Serbest trafik kazasında 3 kişiyi öldürdü, tutuklandı. Rüzgar Çetin babasının sayesinde hala dışarıda.
Deniz Baykal beyin kanaması geçirdi..
Bitcoin diye paha biçilmez sanal bi zımbırtı peyda oldu.
Reza Zarrab Amerika’da tutuklandı ve bülbül gibi şakımaya başladı. Eski Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’a nasıl rüşvet verdiğini itiraf etti.
Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkent’i ilan etti. Milyonlarca boş konuşan Müslüman bi Cihad ilan edemedi.
Naim Süleymanoğlu, İlhan Cavcav, Tayfun Talipoğlu, Harun Kolçak, Vatan Şaşmaz gibi ünlü isimler bu dünya’ya veda ettiler..

Baktığımız zaman geçtiğimiz yılda, insanı tek mutlu eden olayın sadece Beşiktaşlılara nasip olduğunu söyleyebiliriz. İyi ki Beşiktaşlı olmuşum diyorum kendikendime, yoksa neyle avunurdum koskoca bir yılda.

Hiç yorum yok: